Contemporary Renovations

Our client had project managed this extensive rebuild of an existing house herself and the end result was beyond imagination.

Our client had recently attended a local dinner party where she had seen a version of a Dutch light over the reception and was immediately infatuated with it. It was in that moment that she knew she wanted something similar over her own stairway. This is where we came into play as we were then recommended by the owner of the property, however, it was slightly too late for us to do the plans or supply our own recess lights. 

 

Through consultations we had learned exactly what she was looking and had then presented a wide selection of decorative lights that would further enhance the interior design scheme that our client had set out herself. From there we supplied the lights from mostly European manufacturers. In particular, we had the two black wall lights in the downstairs cloakroom made bespoke. The simplicity of the lights compliment the contemporary interior perfectly.

G R E A T . E X P E C T A T I O N S

In the idyllic town of Woburn you'll come across a true hidden gem, Havisham House. Originally an ale house, dating back to the mid-victorian era. This exquisite guest house is situated within walking distance of the historic town centre and all it has to offer, including the Woburn Abbey Estate set within 3,000 acres of Deer Park, home to nine free roaming species of deer. Or if that doesn't tickle your fancy then maybe a trip to the Safari park or a round of golf will. 

After a long day of being out and about what is better than being greeted with a warm welcome in a luxury 5* rated stay that gives you the comforts of being in your own home.

Havisham House,

Woburn.

The interior of this guest house oozes with its own sophisticated, unique style. The owner, who purchased this property a few years ago, commissioned Prewer & Orsborn to create the lighting design to compliment his vision for his property. We are very please to of added our input into this atmospheric house and to be part of the grand design. The light features that are spread throughout the four floors not only compliment the design and portrayal of the house perfectly but they also give that extra ounce of added character. The lighting helps to accentuate the finishing features and touches that have been so carefully chosen. They not only highlight his privately commissioned art work but they also become a piece of art themselves, for example in the hallway and stairs. Please see the images below. 

Havisham House 

Guest Accommodation

32 George Street

Woburn

Bedfordshire

MK17 9PY

3 Double Bedrooms

+ 1 twin bedroom

all with ensuite.

Additional lounge and dining room specifically for guests

Use of kitchen and garden area

Weekend Hire available for weddings.

Contact

EMAIL -

FACEBOOK - 

PHONE -

WEBSITE -

bookings@havishamhouse.co.uk

@HavishamHouseWoburn

+447985279992

www.havishamhouse.co.uk

Bespoke Chandelier 

Due to the configurations of the ceilings construction we couldn’t hang one large chandelier in the middle of the room, therefore, in order to create ambient light and to get around the ceilings beam and sky walk obstructions we plotted a layout on Auto CAD and then projected the positions onto the 7m high ceiling with a laser to indicate where the flat inserts would be recesses into the ceiling. To enable us t set the scenes without the need of running switch wires on the surface of the listed beam we made the connections on a board in the loft to a RAKO Wireless Control System. Now we could set the scenes and control it from the App or wall scene switches on the circuits.

1. Chandelier

2. High adjustable beam spots

3. LED uplighting from the beams to the roof

4. Landing recess dim to warm

5. Integrated LED in gallery balustrade.

IMG_5980.jpg

On Going Refurb Project of Manor House

Prewer and Orsborn are currently working on a complete refurbishment of a 150 year old, period Manor House in Bedfordshire. We have started off by converting the cellar into a Games, TV and Play Room and the Loft into the oldest Daughters Bedroom, including an Ensuite. In the Cellar we have got the facility of the RGB colour changing LED's into the walls and niches. In the TV side of the cellar, which has a curved ceiling, we have planned for a 'Starry Nights Sky', complemented with LED strips on the walls. The control system used is the wireless Rako Control System with NFC control panels with multiple set scene control which can be altered at your request. 

Entrance Before
Entrance Before
press to zoom
Stairs Before
Stairs Before
press to zoom
Games Room During Refurb
Games Room During Refurb
press to zoom
Games Room During Refurb
Games Room During Refurb
press to zoom
Games Room Before
Games Room Before
press to zoom
TV Room Before
TV Room Before
press to zoom
Perfect Alignment LED Strip
Perfect Alignment LED Strip

f

press to zoom
Starry Night Sky- Tv Room
Starry Night Sky- Tv Room
press to zoom
IMG_9999.JPG
White LED Corner
IMG_7465.JPG

Classic Style Showcased in a Contemporary Surrounding Restored

After spending 10 solid hours up a ladder we have restored two timeless pieces of art. These two Venetian Crystal Chandeliers have been given a new lease of life. Both of these lights have been completely undressed of all their crystal and thoroughly dusted, cleaned and shined before being put back together again. Please see the before and after images attached for a true insight into the difference a good clean can make and how lighting can make all the difference.

 

Our chandelier cleaning service is available at request only. Please contact our showroom for more information.

01525 211511

libbie@prewer-orsborn.co.uk 

IMG_6852.jpg

BEFORE

AFTER

One of a Kind...

As seen previously on our 'Bespoke Chandeliers' page is the hand-drawn designs of our Crossbow Range. However, now you all have the chance to see the finish product.

Our client came to us with a vision of having a range of stunning, crystal chandeliers bespokely made for over a table in their kitchen, over the stairs and on the wall of their hallway.

After many conversations on what they wanted the final outcome to look like, we drafted the technical designs of a beautiful, multi-layered crystal chandelier that also had coordinating wall lights. Our client then requested for the original designs to be adjusted so that they were shorter in depth to prevent obscuring the view through the window.

The lights can be designed with several different options of crystals, in both different shapes and colours. By giving our client these options they have the choice in what their final outcome will look like, making it the ultimate bespoke chandelier. With every little detail being adjustable to suit your desires you really can create one of a kind.

Screen Shot 2019-08-06 at 14.37.18.png